PREDSTAVITEV

PREDSTAVITEV

Marmor Hotavlje je danes vodilna evropska kamnoseška skupina podjetji  s 150 zaposlenimi v Sloveniji in Srbiji.V lastnem kamnolomu Hotavlje pridobivamo bloke, iz katerih nastajajo izdelki z blagovno znamko Marmor Hotavlje group. Nudimo

celovito izvedbo tehnološko najzahtevnejših projektov po celem svetu, ki vključuje svetovanje, ponudbo, izmere, proizvodnjo, montažo, zaščito in garancijo na naše izdelke.

Oblikovalci sodobnega poslovnega in bivalnega okolja lahko posežejo po neizmernem bogastvu naravnih gradiv, ki sicer sestavljajo pestro geološko strukturo naše dežele, našega planeta. Z veseljem in z vso potrebno strokovnostjo vam lahko pomagamo pri opremljanju prostora z marmorji, s kvarciti, z graniti, s peščenjaki, z apnenci, s porfirji, skrili ... Podjetje se je hitro razvijalo predvsem v zadnjih dvajsetih letih s prostorsko širitvijo, posodabljanjem tehnološke opreme in s širitvijo uporabe kamna na nova področja. Vzporedno s tehnološkim razvojem smo si prizadevali tudi za razvoj zaposlenih, saj menimo, da so odlično izobraženi in izkušeni naše glavno bogastvo. Oblikovali smo delovne skupine, ki imajo številne izkušnje v projektiranju, oblikovanju, raziskavah, restavriranju, obdelavi kamnitih izdelkov in njihovem vgrajevanju. Ohranjamo tradicionalno kamnoseško znanje in načine ročne obdelave ter hkrati kamen obdelujemo z računalniško vodenimi stroji. Poznavanje starih postopkov je nepogrešljivo pri obnavljanju kamnitega bogastva zgodovinskih stavb, cerkva, trgov, mestnih vodnjakov. Z raziskovanjem in nadgrajevanjem teh postopkov pa iščemo nove možnosti uporabe kamna v sodobni arhitekturi in oblikovanju. Zaradi strokovnega in prijaznega pristopa nam kupci zaupajo naročila za najzahtevnejše objekte. Cenijo tudi naše poznavanje kamna, ki je nepogrešljivo pri svetovanju o pravilnem izboru. Uresničujemo zamisli arhitektov in oblikovalcev ter skupaj z njimi iščemo najboljše rešitve. Smo vodilni po tehnoloških zmožnostih med evropskimi kamnoseškimi podjetji. To se kaže tudi v naraščajočem tržnem deležu podjetja v Evropski uniji in zunaj nje.

Predstavitveni video